Dutch Soccer Events Ervaringen Winterkamp

Ervaringen Winterkamp

Barcelona december 2014

Wij zijn van 26-30 december 2014 met DSE op winterkamp geweest naar Barcelona. Het was best spannend want we kenden bijna niemand. Toen we aankwamen, gingen we naar onze kamer. We sliepen samen met Lars en Jayden op een grote kamer. We hebben alle spullen uitgepakt en klaar gelegd voor de volgende dag. De trainingen van DSE waren in Castelldefels. We gingen met een bus naar het complex om lekker in de zon te trainen. Na de training terug naar het hotel om te eten. Dat was in een grote eetzaal. Daarna nog even rusten, of gewoon doen wat je zelf wilde en daarna weer trainen.
Iedereen was een beetje zenuwachtig voor zondag, die dag was de clinic bij Barcelona. We kwamen aan bij het stadion van Barca B en mochten ons daar omkleden. Iedereen was onder de indruk. Wij kregen met de voetballers een clinic van de trainer (Oscar) van FC Barcelona O13. Dit was echt vet cool!! De anderhalf uur waren zo voorbij. Daarna zijn we het echte Nou Camp stadion in geweest, heel indrukwekkend!
IMG_4714We hebben veel gezien. De kleedkamer, de persruimtes, de champions league beker… De gouden schoenen van Messi de schoenen van Ronald Koeman en het kapelletje waar de spelers voordat ze het veld op lopen nog kunnen bidden. De andere dagen nog getraind, een Beach volley bal toernooi gedaan. Dat was ook erg leuk. De laatste dag waren we vrij en zijn we met ouders een tour door Barcelona gaan maken met een toeristen bus. We hebben van alles gezien en zijn bij sommige dingen uitgestapt. Het was cool om de sagrada familia van dichtbij te zien en de haven van Barcelona is ook heel mooi. Jammer genoeg deed de kabelbaan het niet anders waren we daar zeker in gegaan!
‘S avonds vlogen we weer terug naar huis. Wij vonden het echt vet en wij willen alle trainers bedanken. Volgend jaar willen we zeker weer mee!!!

Groeten Enzo en Max Cornelisse